MISKIN TEGAR…KELUARGA RUZIANA PERLU BANTUAN ORANG RAMAI BAGI MENYARA HIDUP KELUARGA YANG DAIF
OLEH: THOMAS SINGGIUK (IBU PEJABAT)
FOTO: HAZIQ EZZAN
www///sabahinsider14.blogspot.com
Tuesday August 09/2016


RANAU:- (Selasa) Seorang penduduk yang dikenali Ruzaiana Binti Musilin  yang mempuyai seorang anak kecil berusia baru setahun yang tinggal   bersama meneknya di Kampung Lipasu Ranau memerlukan bantuan ehsan daripada pihak kebajikan Masyarakat dan orang ramai.

Ruziana yang sudah bersuami  dikatakan suaminya  tak mampu  untuk menanggung kehdupan mereka bertiga kerana pendapatan suaminya hanya cukup-cukup makan saja.


Wartawan Media portal The Sabah Insider Online dihafamkan bahawa neneknya  yang berusia 70  tahun  terlibat dalam kemalangan jalan raya dan telah disahkan oleh doctor pakar bahawa tulang belakang nenek tersebut patah.
 
Kata Ruziana lagi dia pernah memohon bantuan rumah melalui Program Ekasih tetapi tidak diluluskan.


Buat masa ini Ruziana bersana anaknya dan suami duduk menumpang dirumah neneknya yang berukuran 10kakiX10 saja tanpa ada bekalan elektrik dan paip air.


Orang ramai  yang   simpati terhadap kesusahan yang mereka  tanggung  tolong  tampil memberi sumbangan pakaian dan peralatan dapur atau terus ke akaun ibu Ruziana puan Rospin atau hubungi saya di talian 01113079239@01113369311 Haras @ Haziq.

Untuk pengetahuan semua adik Ruziana tidak mempunyai akaun bank dan saya sudah berjumpa ibu dia untuk menggunakan akaun ibunya, mohon jangan disalah tafsir...Diharap bila tersiarnya berita ini diportal Sabah Insider harap pihak Pejabat Wakil Rakyat (ADUN)   Ranau dan Pejabat Ahli Parlimen Kinabalu dapatlah mengambil inisiatif untuk memberi bantuan apa saja yang diperlukan kepada keluara berkenaan.