JAKIM MINTA SIASAT GAMBAR BOGEL PELAKON SENSASI AYDA JEBAT


OLEH: WAN FARIDAH WAN  AHMAD (PJ)
www///sabahinsider14blogspot.com
Tuesday August 09/2016

(Kerana dengki-cemburu atas kejayaan Ayda Jebat sebagai pelakon sensasi maka orang sanggup buat apa saja untuk menjatuhkan  maruah Iyda Jebat hingga mereka-reka gambar bogel Ayda harus membuat penafian  jika perkara ini cuma fitnah untuk membersihkan nama baiknya)

                           
PETALING JAYA:- Para peminat artis sensasi Ayda Jebat telah digemparkan berita tehtang gambar bogel pelakon berkenaan yang kini telah diviralkan di laman-laman social.

Gambar Ayda Jebat yang berbogel sambil memakai tudung berwarna putih tersiar di google dengan tajuk (Gambar Aida Jebat Bogel | Terviral.xyz - Berita Viral Malaysia terviral.xyz › Terkini Viral gambar aida jebat bogel Berita viral terkini dan terbaru menyingkap isu semasa ... tudung  sambil berbogel.

Jika benar  gambar bogel itu ialah pelakon sensasi Ayda Jebat maka Jabatan Kemajuan Agama Islam (JAKIM)  dan Jabatan Agama Islam Petaling Jaya (JAIP) harus mengambil tindakan undang-undang syariah terhadap pelakon drama yang tidak bermoral itu.

Seandainya gambar bogel itu bukan Ayda Jebat maka Aida harus membuat penafian di media-media social atau media cetak dan siaran TV ini untuk meyakinkan bahawa gambar persis wajah Ayda Jebat  berbogel itu memang gambar edit sengaja untuk menjatuhkan  maruah Ayda dan menpunyai sifat-sifat hasrat dengki keatas kenjayaan Ayda Jebat sebagai pelakon yang semakin popular di Negara ini.