PENCULIKAN KANAK-KANAK DAN ORANG DEWASA KINI MENULAR KE SANDAKANMonday December 21.2015

OLEH: SHAIMON S JUMADI

KERETA ini digunakan menculik kanak-kanak

LAHAD DATU:-    Kes penculikan kanak-kanak di sekitar Lahad Datu, Sandakan dan Kunak berita tersebut kini menjadi viral di kalangan penduduk-penduduk setempat.


Ramai yang mendakwa penculikan budak-budak itu dilakukan oleh beberapa orang termasuk seorang wanita (gambar) untuk melakukan penculikan kanak-kanak untuk dijual di luar Negara antaranya India mereka bunuh baru dambil organ dalam badan.

Menurut beberapa penduduk Lahad Datu sindiket  menculik kanak-kanak dan orang dewasa kini sudah menular ke Sandakan mereka menggunakan kereta Proton Saga Plat nombor SD 3578K berwarna hitam dan Van berwarna putIh plat nombor ST 5067T kini sedang berkeliaran di kawasan taman-taman perumahan seperti Taman Rajawali, Taman Murni, Taman Kenarim Taman Merparti, Taman Mawar, Taman Mesra dan di bebarapa kawasan perkampungan khususnya di Kampung Karamunting, Kampung Bokara, Kampung Air Kampung Lupak Meluas dan kampung-kampung berhampiran.

Bagaimanapun setakat ini kita belum ada menerima apa-apa berita tentang kehilangan kanak-kanak yang di dalangi oleh seorang wanita dan beberapa orang lagi yang digelar sebagai pengait.


Kata sumber itu mereka cukup bijak salah seorang wanita (gambar) pandai berlakun mereka pergi  kerumah pura-pura pinjam tandas kemudian mereka panggil dua tiga rakan mereka kalau dilihatnya dalam rumah itu hanya ada seorang diri situlah peluang mereka menculik mangsa tidak kira muda atau tua mereka gradak saja yang penting mereka bunuh kemudian mereka keluarkan organ dalam badan mangsa tersebut.


Sebagai mengsahihkan berita pengait anda boleh merujuk mana-mana balai polis yang berhampiran untuk mendapat info yang tepat.